• Sofie van Gorkum

5 Originele Ideeën Voor Date Night Tijdens Corona

Volgens verschillende bronnen wordt er een scheidingspiek verwacht door corona. Relaties staan onder druk omdat stellen continue op elkaars lip zitten. En dan loop je het risico om elkaar voor lief te nemen, terwijl je juist nu tijd voor elkaar moet vrijmaken. Dat klinkt als een paradox, want je zit nu toch juist zo veel samen? Maar ga eens na, hoeveel van die tijd zitten jullie écht samen, hebben aandacht voor elkaar en voor niets anders?


Bij POPPING Proposals zijn wij fan van date night! We zien het niet alleen als een leuke avond samen, maar ook als noodzakelijk. Het is ontzettend belangrijk voor een goede relatie om quality time voor elkaar vrij te maken. Trek de figuurlijke deur achter je dicht en laat de boel de boel. Vanavond zijn jullie samen.


Maar ja, net als met veel andere dingen: Wat ga je doen?! Corona gooit toch een beetje roet in het eten. Je kunt weldegelijk hele leuke dingen verzinnen, maar de keuze is niet reuze. Ondertussen hebben we de afhaaldinertjes wel gevonden, maar what else is there? Om je op gang te helpen hebben we 5 superleuke, originele ideeën op een rij gezet die jij voor je geliefde kunt organiseren. Dus trek de stoute schoenen aan en ga ervoor!


"Bij POPPING Proposals zijn wij fan van date night! We zien het niet alleen als een leuke avond samen, maar ook als noodzakelijk."

1. Maak samen een fotoboekWe hebben allemaal duizenden foto’s op onze telefoon staan, maar de meeste doen er vervolgens niets meer mee. Dat is zonde! Ga samen lekker aan de slag en maak er een fotoboek van. Je kunt er een online programma voor gebruiken of ga all the way en knip en plak je fotoboek bij elkaar. (Zorg dan wel dat je van tevoren alle materialen hebt)Als extraatje ben je de hele avond bezig met herinneringen ophalen. Waarschijnlijk zijn er genoeg momenten die je al vergeten was, maar nu weer naar boven komen. Daar zul je gegarandeerd nog wat lol om hebben.2. Pizza-/bakavond


Liefde gaat door de maag toch…? God, zo cliché… Maar ook waar. Met een pizza-avond kun je eigenlijk niet missen. Maar dan wel een avond waar je zélf de pizza maakt. Lekker knoeien en plakken in de keuken met zelfgemaakt deeg, tomatensaus en andere ingrediënten. Haal alles in huis waar je geliefde van houdt op de pizza en ga lekker bakken!Ben je toch niet zo’n fan van pizza? Dan kun je ook andere dingen bakken. Het zal je meevallen hoe moeilijk het is om te bakken. Maak bijvoorbeeld haar lievelingskoekjes. Daar kan weinig mis mee gaan. Of doe het alle twee: een pizza én een nagerecht. Dan weet je zeker dat je de hele avond wel zoet bent.


3. Dansworkshop


Je kunt niet naar de dansschool, maar je kunt de dansschool wel naar jou laten komen. Veel dansscholen bieden nu online lessen aan die jij samen met je geliefde kunt volgen. Kies bijvoorbeeld voor een lesje salsa of maak het wat pittiger met een tango. Kijk wat bij jullie past, maar neem het vooral niet te serieus. Het gaat om de lol die je eraan beleeft!


4. Speel een spel om elkaar beter te leren kennen


We hebben het niet over ganzenbord of monopolie – ook al kun je elkaar wel echt beter leren kennen door die laatste – maar over een spel waarbij je echt de diepte in gaat. Er zijn meerdere spellen die er echt op gericht zijn om elkaar beter te leren kennen. Bijvoorbeeld de spellen van Vertellis.


Ben je een beetje creatief? Maak dan zelf een spel! Dat kun je doen door bijvoorbeeld de vakjes van een blanco spelbord in te vullen. Verzin vakjes met bijbehorende vraag- of opdrachtkaarten. Door grappige categorieën zoals ‘Tuesday dilemma’s’ te gebruiken maak je het ook nog w


at luchtiger. Dus maak het persoonlijk en beleef een bijzondere avond samen.


5. Wijn-/bierproeverij


Net als een dansworkshop, kun je ook een wijn-/bierproeverij op afstand doen of thuis doen. Je kunt vragen of iemand je online door de wijnen heen wil begeleiden of je nodigt iemand bij je thuis uit. Ze komen vaak alleen, dus dat mag volgens de huidige regels.

Wat je natuurlijk ook kunt doen is zelf een paar wijnen of speciaalbiertjes halen en daar wat informatie bij zoeken. Maak er wat hapjes bij en je bent klaar voor een gezellige en knusse avond.
Dit zijn 5 originele ideeën voor date night. Doe er je voordeel mee en verras je geliefde! Voor welke optie je ook kiest, het is altijd leuk om er een diner bij te organiseren of hapjes te bereiden. Het gaat om de gedachten die je erin steekt waarmee je laat zien dat je om iemand geeft en dat je het belangrijk vindt om tijd samen door te brengen. Want daar draait het uiteindelijk om: maak regelmatig quality time voor elkaar. Juist in deze tijd, waarin jullie continue samen zijn.