• Sofie van Gorkum

De beste locatie voor een huwelijksaanzoek

4 dingen waar je aan moet denken bij het kiezen van de locatie voor jouw huwelijksaanzoek


Waar doe je een huwelijksaanzoek? Naast aankleding is dat de belangrijkste factor voor het huwelijksaanzoek – volgens mijn klanten. Het is een terugkerende vraag die ik krijg tijdens gesprekken. De locatie is tekenend, het maakt of breekt het huwelijksaanzoek. Daarom is het heel belangrijk de juiste locatie te kiezen. Maar geen paniek! Hieronder lees je waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van de locatie.


Intiem of in de openbaarheid?


Het is vrij ‘Amerikaans’ om de wereld te laten meegenieten van jouw op-en-top romantische aanzoek. Maar vergis je niet: wij nuchtere Hollanders worden in dat opzicht steeds Amerikaanser. Ik kreeg laatst ook een telefoontje van een klant die een flashmob als huwelijksaanzoek in gedachte had. En dat kan! Maar sta altijd bij het volgende stil.


Het overgrote deel van de mensen die ik spreek heeft het liefst een intiem aanzoek, zonder pottenkijkers. Ja, er waait steeds meer over vanuit Amerika, maar diep van binnen zijn wij er nog niet klaar voor om onze romantiek, onze liefde voor elkaar, tentoon te stellen aan de rest van de wereld. Natuurlijk wel na afloop, op social media, maar op het moment zelf zijn we toch nog het liefst met z’n tweeën.


Dus moet jouw aanzoek tussen jullie blijven of kan het ook op een openbare plek? Het kan allebei, maar doe je het intiem, dan zit je sowieso goed. Zit je toch te denken aan een openbare plek? Let dan goed op jouw geliefde. Hoe wordt er gereageerd op filmpjes van openbare aanzoeken? Is het iemand die veel deelt, bijvoorbeeld op social media? (En dan bedoel ik écht veel deelt). Hoe is diegene met het uiten van gevoelens? Is het een bescheiden iemand of staat hij/zij graag in de spotlight? Dat zijn allemaal factoren die kunnen meespelen bij het bepalen of een openbaar huwelijksaanzoek gepast is.


Diep van binnen zijn wij er nog niet klaar voor om onze romantiek, onze liefde voor elkaar, tentoon te stellen aan de rest van de wereld.

Buiten of binnen?


Heel eerlijk, een buitenaanzoek is bijna altijd mooier én gewilder. MAAR het ligt ook echt aan de locatie. Stel, je doet een huwelijksaanzoek bij een kasteel. Dan heb je vaak een prachtige tuin waar je met het kasteel op de achtergrond een fantastisch mooie setting hebt. Doe je het huwelijksaanzoek binnen, dan loop je eerst langs het kasteel, waarna je binnen een prachtige setting aantreft. Hier is het verrassingselement wellicht wat groter. Het kan dus alle twee net zo romantisch en mooi zijn, de experience is gewoon anders.


Dus als je een huwelijksaanzoek op een buitenlocatie wilt doen, zou ik er vooral voor gaan. Zorg wel altijd dat je een plan B hebt, aka een binnenop


tie voor als het slecht weer is.


Kijk wel of je bij de buitenlocatie ook de privacy hebt die je wilt. Hierover ging de vorige paragraaf.


In Nederland of in het buitenland?


Voor Nederlanders is het toch wel een populaire keuze om het in het buitenland te doen. Met een huwelijksaanzoek in het buitenland ben je toch meer verzekerd van lekker weer.


Toch ben ik ook een grote voorstander van huwelijksaanzoeken in Nederland. Hier heb je toch meer controle en kun je makkelijker precies neerzetten wat jij wilt, hoe jij het voor je ziet. Bovendien is er veel meer mogelijk dan je denkt, ook in Nederland.


Het is natuurlijk wel zo dat je bij een huwelijksaanzoek in Nederland meer rekening moet houden met het weer. Dat wil echter niet zeggen dat je in het buitenland geen gevaar loopt. Het is hoe dan ook belangrijk om een plan B te hebben.Het speciale ingrediënt


Een locatie is pas de beste locatie als het voor jullie helemaal klopt. Het is het allerleukst als de locatie een speciale verbinding met jullie heeft. Is het bijvoorbeeld de plek waar jullie elkaar hebben ontmoet? Of waar jullie voor het eerst hebben gekust? Er zijn altijd wel plekken te bedenken waar jullie iets speciaals hebben beleefd. Ga dus op zoek naar het speciale ingrediënt!


---


De beste locatie voor een huwelijksaanzoek hangt dus van jullie af. Flauw hè, misschien had je gehoopt op een eenduidig antwoord, maar dat kan ik je niet geven. Uiteraard zijn er plekken die hoe dan ook romantisch zijn. Denk aan Parijs of een gondel in Venetië. Maar de beste locatie voor jullie kan ik niet bepalen in dit artikel. Hier zul je aan de hand van deze tips zelf over na moeten denken!